wyszukiwanie zaawansowane
» Jak jeść czarny czosnek

Kontakt

  • JULEKO Bogumiła Krzycka
    ul. Piaskowa 58
    05-075 Warszawa - Wesoła

    NIP: 529-16-64-574
  • E-mail:biuro@juleko.pl
  • Telefon694 978 128
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 17.00, w soboty 10.00 - 14.00

Jak jeść czarny czosnek

Czy wiesz, jak jeść ekologiczny czarny czosnek?

Sięgasz po czosnek, gdy chcesz nadać potrawie więcej intensywności oraz ostrości. To znakomity dodatek do potraw wielu kuchni świata, w tym polskiej. Niestety, jego intensywny zapach często zniechęca do jedzenia go. Na szczęście istnieje znakomita alternatywa – łagodniejsza i smaczniejsza. To ekologiczny czarny czosnek JULEKO, który nie posiada smaku ani zapachu charakterystycznego dla świeżego czosnku. Pozostawia na języku słodko-kwaśny posmak, a po fermentacji staje się miękki i łagodny. Możesz śmiało po niego sięgać, kiedy i gdzie tylko przyjdzie Ci na niego ochota oraz czuć się komfortowo. Jedzenie go to prawdziwa przyjemność!

Kulinarne inspiracje

Czarny czosnek to ekologiczny dodatek do wielu dań. Można go smarować na pieczywie, dodawać do sałatek, farszów, deski serów i wielu innych potraw. Znakomicie komponuje się z produktami kuchni azjatyckiej (zwłaszcza sezamem i kolendrą), ale dobrze odnajduje się również jako dodatek do mięs oraz owoców morza.
Czarne ząbki JULEKO z ekologicznych upraw świetnie łączą się z produktami, które tylko pozornie tworzą niepasujące do siebie połączenie – czekolada z ich dodatkiem zyskuje niesamowity smak, a całe główki są używane do przygotowywania pysznych deserów. Zainteresowani powinni być także sportowcy – zdaniem specjalistów ząbek dodany do napoju lub koktajlu znakomicie poprawia wydajność, a także dodaje energii.

Zalecenia i przeciwwskazania

Najlepiej jeść 1-2 ząbki ekologicznego czarnego czosnku dziennie na surowo lub jako dodatek do przyrządzanych potraw. Są polecane zarówno najmłodszym, jak i seniorom. Dzięki swym właściwościom dostarczają do organizmu cenne składniki, w tym szereg aminokwasów oraz przeciwutleniaczy. Główek i ząbków czarnego czosnku nie powinny spożywać osoby uczulone na składniki zawarte w produkcie (głównie allinazę), a także zmagające się z alergicznym nieżytem nosa.

Śledźcie na bieżąco nasz FACEBOOK i INSTAGRAM w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji.

       

 
Czekolada wykonana przez: Dom Sztuki Cukierniczej Irina Zobnina Patissiere
Zdjęcie: Natalia Rakowska

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl